Skrb za zdravje gibal pri delu z rokami

Usposabljanje je namenjeno zaposlenim, ki opravljajo delo, pri katerem prihaja do pogostih, dolgotrajnih ali intenzivnejših obremenitev rok.

Kategorija:

Opis

Namen izobraževanja

Težave z rokami se pojavljajo pri delih, kjer prihaja do preobremenitev struktur zaradi dolgotrajnih ali ponavljajočih se gibov, uporabe sile, neugodnih položajev pri delu, pomanjkanja ustreznih odmorov, neozaveščenosti ali nemotiviranosti zaposlenih za zdrave in učinkovite tehnike dela, dodatne preobremenitve struktur v prostem času in drugo.

Posledične akutne ali kronične bolečine in težave, kot so bolečine v ramenih, komolcih, zapestjih in prstih, so pogost razlog zmanjšane delazmožnosti zaposlenih, bolniškega staleža in omejitev pri delu.

Pojavnost in resnost naštetih težav preprečujemo ali obvladujemo z ukrepi, ki vključujejo ustrezno usposabljanje in motivacijo zaposlenih za skrb za lastno zdravje in zdravje gibal.

Vsebine in struktura izobraževanja

Na usposabljanju boste spoznali

  • kako skrbeti za dobro zdravje rok
  • katere so najpogostejše težave, kako jih prepoznamo
  • kako jih preprečujemo in kako obvladujemo (zdravimo)
  • katere mišične skupine krepiti in raztezati ter katere sklepe narediti bolj mobilne za lažje izvajanje dela
  • in druge povezane in pomembne teme.

Poleg praktičnega prikaza ergonomskih načel za zdravo in varno delo in usmerjenih vaj za dobro skrb za zdravje rok čas namenjen tudi vprašanjem in odgovorom, z možnostjo individualnih posvetov s strokovnjaki pri težavah z gibali.

Usposabljanje priporočamo skupaj z dostopom do dopolnilnih vsebin za zaposlene na platformi in/ali z usmerjenimi plakati.

Trajanje

45 minut

Vprašanja in odgovori

15 minut

Število udeležencev

Do 40 udeležencev

Izvajalci

Zdravniki in strokovni sodelavci ZAP FITCORP.

Lokacija izvedbe

Po dogovoru.

Cena 

Osnovna cena – 495 eur + kilometrina

Title

Go to Top