Odkup video vsebin – vadbe, aktivni odmori ali kratke izobraževalne vsebine

Paketi video vsebin, za vzdrževanje in krepitev zdravja zaposlenih, na voljo za integracijo na lasten strežnik.

Kategorija:

Opis

Video vsebine so enostaven in zabaven način vključevanja promocije zdravja v podjetje. Zaposleni se v delovnem okolju, ki podpira zdravje, zavedajo, da imajo s strani podjetja podporo in pogoje za izboljšanje svojega življenjskega in delovnega sloga. Aktivni odmori, usmerjene vaje in kratke izobraževalne vsebine so temelj preventive pred nastankom zdravstvenih težav.

Izbirate lahko med različnimi sklopi vsebin, ki lahko zajemajo krajše/daljše aktivne odmore za prekinjanje dela, usmerjene vadbe in po dogovoru krajše izobraževalne vsebine. Cena za odkup se razlikuje glede na izbrane vsebine.

V video knjižnici lahko izbirate med:

  • Raztezne vaje: vaje za raztezanje mišičnih skupin, ki so pri sedečem/stoječem delu najbolj obremenjene, največkrat skrajšane, zakrčene in so pogosto vzrok za bolečine.
  • Vaje za moč:  krepilne vaje za tiste mišične skupine, ki jih je potrebno ohranjati močne, da preprečimo bolečine, ki so posledica dalj časa trajajočega sedečega dela.
  • Vaje z elastiko: krepilne vaje s pomočjo elastičnega traku za tiste mišične skupine, ki jih je potrebno ohranjati močne.
  • Vaje za stabilizacijo: krepilne vaje za mišice trupa (trebušne mišice in mišice ob hrbtenici), ki ohranjajo fiziološki položaj hrbtenice in jo ščitijo pred prekomernim premikanjem vretenc, zaradi česar se pogosto lahko pojavi bolečina v hrbtenici.
  • Vaje za pospešitev krvnega obtoka: vaje za večje mišične skupine, s katerimi pospešimo krvni obtok in tako zmanjšamo napetost v spodnjem delu telesa in preprečimo otekanje nog.
  • Daljši sklopi vaj za celo telo: vaje, ki jih izvajamo stoje ali sede, zato so primerne tako za aktivni odmor na delovnem mestu kot tudi za doma.
  • Aktivni odmori za noge: vaje za prekrvavitev, raztezanje in krepitev spodnjega dela telesa, ki pripomorejo k boljši regeneraciji, sprostitvi in prekrvavitvi nog.
  • Aktivni odmori za roke: vaje za raztezanje in krepitev zgornjega dela telesa, ki pripomorejo k boljši regeneraciji, sprostitvi in prekrvavitvi rok in ramenskega obroča.
  • Aktivni odmori za hrbtenico: vaje za raztezanje in krepitev mišic trupa, ki pripomorejo k boljši mobilnosti hrbtenice in sprostitvi mišic, ki s prekomerno aktivacijo in skrajšavo vretenca premikajo v nefiziološki položaj.

 

 

Title

Go to Top