Aktivni odmori – video knjižnica

Atraktivna knjižnica avtorskih aktivnih odmorov, ki jih lahko zaposleni izvajajo na svojem delovnem mestu ali doma.

Kategorija:

Opis

Bolezni hrbtenice in gibal sodijo med najpogostejše zdravstvene težave zaposlenih in so najpomembnejši razlog bolniškega staleža v slovenskih podjetjih. Aktivni odmori in usmerjene vaje so nujne za preprečevanje nastanka zdravstvenih težav zaradi sodobnega delovnega in življenjskega sloga.

V 15-ih letih delovanja v centru medicine dela, prometa in športa smo v skrbi za zdravje gibal zaposlenih v stotinah delovnih organizacij izdelali širok nabor usmerjenih vaj in vadb za različna delovna mesta, poklice in delovne zahteve. Sestavlja in izvaja jih naš tim zdravnikov specialistov medicine dela in medicine športa, kineziologov, fizioterapevtov in fiziatrov.

Prednost video knjižnice je v tem, da lahko zaposleni do videov po izboru dostopajo kadarkoli in od kjerkoli, kadar je čas ali kadar jo zaposleni potrebujejo za vzdrževanje zdravja in delazmožnosti: vaje za zdravo hrbtenico, vaje za zdravje ramen in rok, pri sindromu karpalnega kanala, vaje pri stoječem delu in premeščanju bremen, vaje za sproščanje, usmerjena vadba doma in v prostem času.

V atraktivni video knjižnici boste našli:

  • Raztezne vaje: vaje za raztezanje mišičnih skupin, ki so pri sedečem/stoječem delu najbolj obremenjene, največkrat skrajšane, zakrčene in so pogosto vzrok za bolečine.
  • Vaje za moč:  krepilne vaje za tiste mišične skupine, ki jih je potrebno ohranjati močne, da preprečimo bolečine, ki so posledica dalj časa trajajočega sedečega dela.
  • Vaje z elastiko: krepilne vaje s pomočjo elastičnega traku za tiste mišične skupine, ki jih je potrebno ohranjati močne.
  • Vaje za stabilizacijo: krepilne vaje za mišice trupa (trebušne mišice in mišice ob hrbtenici), ki ohranjajo fiziološki položaj hrbtenice in jo ščitijo pred prekomernim premikanjem vretenc, zaradi česar se pogosto lahko pojavi bolečina v hrbtenici.
  • Vaje za pospešitev krvnega obtoka: vaje za večje mišične skupine, s katerimi pospešimo krvni obtok in tako zmanjšamo napetost v spodnjem delu telesa in preprečimo otekanje nog.
  • Daljši sklope vaj za celo telo: vaje, ki jih izvajamo stoje ali sede, zato so primerne tako za aktivni odmor na delovnem mestu kot tudi za doma.
  • Aktivne odmore za noge: vaje za prekrvavitev, raztezanje in krepitev spodnjega dela telesa, ki pripomorejo k boljši regeneraciji, sprostitvi in prekrvavitvi nog.
  • Aktivne odmore za roke: vaje za raztezanje in krepitev zgornjega dela telesa, ki pripomorejo k boljši regeneraciji, sprostitvi in prekrvavitvi rok in ramenskega obroča.
  • Aktivne odmore za hrbtenico: vaje za raztezanje in krepitev mišic trupa, ki pripomorejo k boljši mobilnosti hrbtenice in sprostitvi mišic, ki s prekomerno aktivacijo in skrajšavo vretenca premikajo v nefiziološki položaj.

In še mnogo več!

 

Title

Go to Top